Ruimte en aandacht

Alle ruimte en aandacht voor jou. Dát is het Gilde College!

Hou je ervan dat mensen je kennen en zien? En dat je een duwtje krijgt als dat even nodig is? Dan zit je goed op het Gilde College in Hengelo. Want op deze vmbo vind je allerlei dingen en mensen die je rust, overzicht en aandacht geven.

Veel aandacht voor jou

We kiezen er voor om als school met een klein aantal leerlingen te werken (ongeveer 350). Jouw grootste voordeel hiervan? Dat we je persoonlijk kennen. Daardoor krijg je bij ons precies de (extra) begeleiding die jij nodig hebt. Dat merk je al aan ons gebouw en aan de indeling van je klas:

• gemiddeld 24 leerlingen in je klas
  • dicht bij elkaar liggende niveaus in één klas, TL/KBL én KBL/BBL (dakpanklassen)
  • gemiddeld 15 leerlingen in je BBL-klas
  • groot gebouw met volop ruimte
  • ruime lokalen (en zelfs 2 gymlokalen)

Eigen mentor met extra aandacht voor jou

Vanaf je start op het Gilde College heb je een mentor. Van hem krijg je ongeveer 7 lesuur per week. Daardoor kent hij jou nog beter en helpt hij je extra als er iets is. Heb jij vragen? Of hebben jouw ouders dat? De mentor zit precies tussen thuis en school in. Maak daar gebruik van en praat met hem.

Leerlingbegeleiders met aandacht voor jou

Binnen het Gilde College vind je nóg meer mensen die er speciaal voor jou zijn. Namelijk leerlingbegeleiders. Gaat het even minder goed met je? Heb je een probleem op het schoolplein of zit je even niet lekker in je vel? Vraag dan de leerlingbegeleider om hulp. Bij ons vind je dus alles wat je nodig hebt om lekker jezelf te zijn. Of te worden. Jouw toekomst en je plek nú zijn daarom belangrijk voor ons. Wedden dat je zo goed op weg gaat naar later?