Schoolwerk en thuiswerk

Hoera, een school waar je een weekplanner hebt!

Bestaat dat, een school waar je thuiswerkvrij hebt? Nee, niet meer. Vanaf dit jaar werk je in klas 1 en 2 van ons VMBO met een weekplanner. Geen grote planner van meerdere weken En toch leer je hier heel veel! Hoe dat kan, een actieve school waar je een weekplanner hebt? Dat lees je hier verder.

Thuiswerkvrij; hoe kan en werkt dat?

Een actieve school en de weekplanner? Ja, en:

• Je huiswerk doe je zoveel mogelijk in de les.
  • Je leraar heeft zo meer tijd om je te helpen.
  • Je leert op deze manier te leren.
  • Je leert op deze manier te plannen.
  • Je leert op deze manier samen te werken met anderen.
  •  Na de schooldag ben je he-le-maal vrij.

Het idee achter werken met een weekplanner

Bij het Gilde College als actieve school past een actieve leerling. Jij dus. Dankzij een weekplanner leer je namelijk zelf je tijd in te delen. Daardoor word je er vanzelf handig in. En je ouders houden meer tijd over, omdat wij je helpen met je huiswerk, in plaats van zij. En dat doen we weer aan het eind van de dag. Want iedereen heeft ondersteuning.

Nóg meer leuks: je talent ontdekken

Ook op andere gebieden is onze actieve school heel bijzonder. Weet je bijvoorbeeld waar je, buiten je vakken om, goed in bent? Bij ons ontdek je je talent!

Dáárom heten wij dus de actieve school! Zelf bekijken hoe leuk dat is? Kom langs: alleen, met je klas of met je ouders.